pondělí 19. října 2015

Chillax

Follow my blog with Bloglovin
Další dny ve Venice pro mě představovaly hlavně odpočinek. Každé ráno jsem strávila v Deus Ex Machina s výborným espressem a ještě lepší sladkostí J a hned po té se vydala na pláž a když se náhodou odpoledne zatáhlo, využila jsem jej k procházce do Santa Monicy a nebo Mariny del Rey (a poprvé životě se spálila… vážně zrádné kalifornské slunce!).
Než jsem odjela, projížděla jsem si na instagramu fotky s hashtagy Venice a narazila na jednu holku, která jich měla fakt hodně a tak jsem to riskla a napsala jí. Takhle jsem poznal Gladys z Barcelony, s níž jsem strávila pár hodin na pláži. Živí se pořádáním technických konferencí v LA, kde se pravděpodobně usadí. Jejími slovy „pokud máš peníze, nikde si je neužiješ líp“.
Rory mi vyplnil další dny vždy zajímavými večery buď se sousedem V., kdy jsme projížděli na kolech po Abbot Kinney při západu slunce a nebo když mě vzal ven se svým známým fotografem, Robertem Mackem.   
Poslední den pro mě skončil jako pohádka, protože jsme se s V. projížděli po pobřeží v noci, při poslechu Lany del Rey směrem k místům, kde se nachází domy Hanka Moodyho a kde se natáčela závěrečná scéna z Californication. A vážně tam létají letadla každou chvíli přímo nad hlavou!














The next days in Venice represented only chillax and I spent every morning drinking great espresso in Deus Ex Machina and eating even better sweet pastries J, just to get energy to walk to the beach right after. I used the opportunity of some cloudy afternoons to go for a walk to Santa Monica or Marina del Rey (and to sunburn myself for the first time! Tricky Californian sun!).

Before I left the Czech Republic, I was scrolling down Instagram with the Venice hashtags and ran into a girl with a really big amount of them and decided to write her. That’s how I got to know Gladys from Barcelona with whom I spent few hours on the beach. She makes her living by organizing technical conferences in LA where she probably will settle down. In her words: “if you have money, there is no better place to enjoy them”.    

Rory infilled my days by interesting evenings by either biking with the neighbour V.  along the Abbot Kinney watching the sunset or going out with his fellow and photographer Robert Mack.

The last day ended up as a fairy tale to me as well because we were driving with V. along the coast, listening to Lana del Rey towards to the houses of Hank Moody and the spot in LAX where the last scene of Californication was filmed. You can really see every minute some plane flying above your head there! 

Los días siguientes pasé solo relajándome, bebiendo espresso de calidad en Deus Ex Machina y comiendo una bollería bonísima de allí. Después de rellenar mi energía, fui andando hasta la playa a cuando se casualmente hizo nublado, yo lo aproveché para dar un paseo a Santa Monica o Marina del Rey (y me quemé por primera vez del sol tan fuerte y engañoso).

Antes de irme, veía las fotos de Instagram con hashtags de Venice y encontré a una chica que las tenía un montón y me decidí a arriesgar un poco y escribirle. Así conocí a Gladys de Barcelona con la que pasé unas pocas horas en la playa. Ella se dedica a organizar las conferencias técnicas en LA donde se probablemente trasladará. Gladys me dijo que “si tienes dinero, no hay ningún lugar mejor para disfrutarlo”.

Rory llenó mis días con unas tardes muy interesantes, o sea que montamos las bicis con su vecino V. durante los atardeceres coloreados o salimos con su amigo fotógrafo Robert Mack. 

El día último transcurría como si hubiera sido un cuento de hadas también. Nos damos las vueltas por la costa con V. por la noche y escuchábamos a Lana del Rey hacia los lugares dónde se habían rodeado las casas de Hank Moody y dónde se había rodeado la escena final de Californication. ¡Y allí en serio se pueden ver los aviones volando sobre la cabeza!
 


Fotka zveřejněná uživatelem Ester (@ester9393),

2 komentáře:

  1. LA a jeho okolí mě nikdy nepřestane bavit..možná až ho jednou navštívím, kdo ví =D. Je skvělé narazit na další cestovatelský blog =)
    Jdu pokračovat ke starším článkům =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee :), první komentář! Mám z toho úplně radost, moc děkuju. Budu se snažit to popsat a pak přidávat i více z aktuálních cest, protože tohle je takový throwback :). A jinak určitě doporučuju navštívit, hlavně Venice! Stojí to zato.

      Vymazat